Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 rol pizzadeeg
- 2 handenvol verse spinazie
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 100 gram gemalen mozzarella
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Rol het pizzadeeg uit en laat op kamertemperatuur komen.
- Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
- Hak de spinazie fijn en verdeel samen met de pijnboompitjes over de pizza (de pitjes kan je eventueel eerst roosteren voor meer smaak).
- Bestrooi met de mozzarella en besprenkel tot slot met nog wat olijfolie, peper en zout.
- Laat de pizza een tiental minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Breek halverwege de baktijd het ei mooi in het midden van de pizza. Smakelijk!
Recipe Notes
Deze pizza is lekker eenvoudig, maar kan wat oefening en kennis van je oven vragen vooraleer het resultaat perfect is. Een ideale pizza Fiorentina heeft immers een perfect gebakken pizzabodem, zonder dat de spinazie uitgedroogd is. Tot slot moet het spiegelei gebakken zijn zoals het hoort: de dooier moet nog vloeibaar zijn.
Share this Recipe
Speak Your Mind