Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti Iets dikker, nr. 3 is perfect.
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram guanciala Gezouten varkenswang, in reepjes gesneden.
- 1 ui In fijne ringen gesneden.
- 1 kleine, rode chilipeper
- 500 gram rijpe tomaten Marzano, Roma,... Neem bij voorkeur pruimtomaten.
- 12 zwarte olijven
- zout
- 50 gram pecorino versgeraspt
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit de olijfolie en fruit de reepjes guanciala (of pancetta). Bak op een middelmatig vuur tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
- Voeg de uiringen en het chilipepertje in z'n geheel toe. Liever pikant? Hak dit dan fijn, eventueel met de zaadjes indien het écht pikant mag zijn..
- Breng ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking aan de kook in een royale portie gezouten water.
- Snijd elke tomaat in 8 partjes (in de lengte) en voeg toe aan het vlees. Ook de olijven mogen er onmiddellijk bij. Laat een tiental minuten rustig pruttelen en roer regelmatig. Voeg eventueel nog wat zout toe.
- Giet de pasta, eenmaal al dente, af en meng onder de warme saus (vergeet het chilipepertje niet te verwijderen). Dien dadelijk op en bestrooi elk bord met wat versgeraspte pecorino. Smakelijk!
Notities
Guanciala zal je niet overal makkelijk kunnen vinden. Je kan de gezouten varkenswangetjes dan ook perfect vervangen door fijne reepjes pancetta of klassiek (gerookt of gezouten) spek. Iets minder traditioneel, zeker zo lekker.
Deel dit Recept
Speak Your Mind