VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (13 votes cast)
Spaghetti all’Amatriciana
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olijfolie en fruit de reepjes guanciala (of pancetta). Bak op een middelmatig vuur tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
  2. Voeg de uiringen en het chilipepertje in z’n geheel toe. Liever pikant? Hak dit dan fijn, eventueel met de zaadjes indien het écht pikant mag zijn..
  3. Breng ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking aan de kook in een royale portie gezouten water.
  4. Snijd elke tomaat in 8 partjes (in de lengte) en voeg toe aan het vlees. Ook de olijven mogen er onmiddellijk bij. Laat een tiental minuten rustig pruttelen en roer regelmatig. Voeg eventueel nog wat zout toe.
  5. Giet de pasta, eenmaal al dente, af en meng onder de warme saus (vergeet het chilipepertje niet te verwijderen). Dien dadelijk op en bestrooi elk bord met wat versgeraspte pecorino. Smakelijk!
Notities

Guanciala zal je niet overal makkelijk kunnen vinden. Je kan de gezouten varkenswangetjes dan ook perfect vervangen door fijne reepjes pancetta of klassiek (gerookt of gezouten) spek. Iets minder traditioneel, zeker zo lekker.