Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram pasta Soort naar wens.
- 250 gram voorgekookte en gepelde garnalen Vers of diepvries (ontdooid).
- 150 gram Parijse champignons
- 150 gram oesterzwammen
- 1 rode paprika In grove stukken gesneden.
- 1 ui fijngesneden
- 40 dl room
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- peper en zout
- chili poeder
- 1 eetlepel olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng gezouten water aan de kook om de pasta, volgens de instructies op de verpakking, al dente te koken. Ondertussen kan je starten met de garnering.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de stukken paprika toe en doe er na enkele minuten later ook de champignons en oesterzwammen bij. Laat even sudderen tot de groentjes zacht worden.
- Terwijl de pasta aan de kook gebracht wordt, kruid je de groentjes met peper en zout om er vervolgens de room bij te doen. Laat op een rustig vuurtje inkoken.
- Kruid de garnalen op voorhand in een kommetje met een scheutje olijfolie, wat peper, zout en eventueel een snuifje chili poeder als pittige toets. Roer rustig om en laat een handvol minuten rusten.
- Eenmaal de pasta zo goed als klaar is, voeg je de garnalen toe aan de - ondertussen ingekookte - roomsaus met paddenstoelen en paprika. Voeg eventueel nog wat peper, zout en/of chili toe. Meng de pasta netjes onder de saus en werk af met verse, nonchalant gescheurde, stukjes basilicum. Smakelijk!
Notities
Schrik niet wanneer je eerder weinig saus hebt op basis van dit recept. Een authentieke pastaschotel draait namelijk niet rond de saus, wel om de - verrassing - pasta en een geschikte balans. Het volstaat dat de saus gewoon aan de pasta blijft kleven, een plas in je bord is absoluut niet nodig. Sommige Italianen noemen het zelfs heiligschennis!
Deel dit Recept
Speak Your Mind