Dit leuke recept van Colruyt brengt wat Mexicaanse smaken in je keuken. Het is een eenvoudig gerechtje dat perfect geschikt is voor de allerkleinsten, met wat meer pit kan je er echter ook volwassenen absoluut mee plezieren.
Dit leuke recept van Colruyt brengt wat Mexicaanse smaken in je keuken. Het is een eenvoudig gerechtje dat perfect geschikt is voor de allerkleinsten, met wat meer pit kan je er echter ook volwassenen absoluut mee plezieren.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 1 sjalot gepeld en fijngesneden
- 1 teentje look gepeld en geplet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 10 korianderbolletjes
- 1 eetlepel gedroogde marjolein
- 1 mespunt pilipili
- 250 gram rijst
- 300 gram maïs (blik)
- 1 bosje koriander ter afwerking
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng het gehakt met het ei. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Rol tot mooie balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de paprika's en snijd in grote stukken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot met het geplette teentje look. Roer er de stukken paprika, tomatenstukjes en kruiden (korianderbolletjes, marjolein en pilipili) onder.
- Breng het sausje aan de kook en kruid alvast met wat peper en zout. Voeg dan de gehaktballetjes toe, dek af en laat een twintigtal minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Laat ook de maïs uitlekken.
- Controleer of de balletjes voldoende gegaard zijn en giet de rijst, eenmaal gaar, af. Roer onder de rijst de uitgelekte maïs en laat even rusten. Werk, naar wens, af met enkele blaadjes verse koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind