Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
1mocktail | 5minuten | 5minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
1mocktail | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
5minuten | 15minuten |
Ingredients
- 10 cl pompelmoessap
- 5 cl water
- 10 cl bruiswater
- 5 gram rietsuiker
- 2 takjes rozemarijn
- 2 scheppen crushed ice
Servings: mocktail
Ingredients
Servings: mocktail
|
Instructions
- Verhit het beetje water in een steelpannetje. Voeg de rietsuiker toe, vervolgens één rozemarijn. Laat de siroop afkoelen.
- Vul een ruim cocktailglas met het ijs. Giet de afgekoelde siroop over het ijs.
- Vul aan met het pompelmoessap en het bruiswater. Werk af met een takje rozemarijn en een rijtje. Santé!
Recipe Notes
De rozemarijnsiroop kan je uiteraard in een veel grotere hoeveelheid maken, dat werkt wat makkelijker. De siroop bewaart prima in de koelkast.
Share this Recipe
Speak Your Mind