VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.
Servings Prep Time
1mocktail 5minuten
Cook Time Passive Time
5minuten 15minuten
Servings Prep Time
1mocktail 5minuten
Cook Time Passive Time
5minuten 15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Verhit het beetje water in een steelpannetje. Voeg de rietsuiker toe, vervolgens één rozemarijn. Laat de siroop afkoelen.
  2. Vul een ruim cocktailglas met het ijs. Giet de afgekoelde siroop over het ijs.
  3. Vul aan met het pompelmoessap en het bruiswater. Werk af met een takje rozemarijn en een rijtje. Santé!
Recipe Notes

De rozemarijnsiroop kan je uiteraard in een veel grotere hoeveelheid maken, dat werkt wat makkelijker. De siroop bewaart prima in de koelkast.