Zin in een verfijnd stukje vis van bij ons? Dan moet je forelfilet uit onze eigenste Ardennen geproefd hebben! De zachte, delicate smaak vraagt om een simpel gerecht dat inzet op pure smaken. Zo combineren we de vis met salie en zorgen geroosterde groentjes in alle eenvoud voor pure perfectie!
Zin in een verfijnd stukje vis van bij ons? Dan moet je forelfilet uit onze eigenste Ardennen geproefd hebben! De zachte, delicate smaak vraagt om een simpel gerecht dat inzet op pure smaken. Zo combineren we de vis met salie en zorgen geroosterde groentjes in alle eenvoud voor pure perfectie!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 30minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 30minuten |
Ingredients
- 4 Ardeense forelfilets op vel
- enkele takjes salie
- 16 krielpatatjes
- 4 wortelen
- 2 kleine venkelknollen
- 2 lente-uitjes
- enkele takjes peterselie
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Haal de vis op tijd uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. Kruid met peper en zout.
- Halveer ondertussen de krieltjes (tenzij ze erg klein zijn) en doe ze in een ovenschaal.
- Schil de wortelen en versnijd in grove stukken. Versnijd de venkelknollen in partjes. Voeg allebei toe aan de ovenschaal met krieltjes.
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat 20 à 30 minuten roosteren tot de patatjes beetgaar zijn. Roer nu en dan om.
- Verhit, eenmaal de groentjes bijna gaar zijn, een pan. Smelt er een royale klont boter in en bak de visfilets een tweetal minuten aan op de velkant.
- Draai de stukken vis voorzichtig om. Voeg een verse klont boter en de takjes salie toe. Lepel de bruisende boter over de vis terwijl die verder gaart.
- Serveer de geroosterde groentjes met een forelfilet, vers uit de pan. Bestrooi met gesnipperde peterselie en lente-ui. Werk de vis af met een royale lepel boter uit de pan. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind