Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.
Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 eetlepels rode currypasta
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 dl kokosmelk
- 500 ml visbouillon
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 paprika
- 250 gram peultjes
- 4 lente-uien
- 250 gram witte vis Tilapia, kabeljauw, pangasius,...
- 250 gram scampi
- 1 bosje koriander
- olie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een ruime kookpot. Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de currypasta toe en laat even aanbakken zonder aanbranden. Roer goed.
- Voeg tomatenblokjes, kokosmelk en visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Versnijd ondertussen de paprika in stukjes en halveer de peultjes. Snipper de lente-ui fijn.
- Voeg de groentjes samen met vissaus en sojasaus toe. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
- Versnijd ondertussen de stukken vis in hapklare stukken. Hak de koriander fijn.
- Voeg kort voor het opdienen de stukken vis en scampi toe. Laat nog even doorkoken zodat ze net beetgaar zijn.
- Werk de soep af met flink wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind