Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 4 chipolata-worstjes
- 8 merguez-worstjes
- 6 tomaten
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 250 gram voorgekookte tarwegraantjes
- Provençaalse kruiden
- paprikapoeder
- basilicum gedroogd
- rozemarijn gedroogd
- 1 plantje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Dompel de tomaten even onder in kokend water en pel ze. Versnijd in blokjes.
- Snipper de ui fijn, de bloemkool in roosjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Bak de worstjes samen met de gesnipperde ui aan.
- Voeg de stukjes bloemkool, tomatenstukjes, 1 dl water en flink wat gedroogde kruiden toe (Provençaalse kruiden, paprika, rozemarijn, basilicum). Laat afgedekt 15 minuten pruttelen.
- Gaar ondertussen de tarwegraantjes volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Haal de worsten uit de kookpot en versnijd in stukken van ca. 4 centimeter. Roer samen met de graantjes terug door de kookpot. Kruid af met peper en zout.
- Werk het stoofpotje af met vers gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind