Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 400 gram spaghetti
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 glas witte wijn
- 100 gram zeekraal
- 250 gram mascarpone
- 200 gram gerookte zalm
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een flinke portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta al dente (volg de instructies op de verpakking).
- Snipper ondertussen de sjalot en teentjes knoflook fijn. Fruit in een scheutje olijfolie aan in een ruime, hoge pan.
- Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan zeekraal toe en bak kort op.
- Lepel de mascarpone door de zeekraal, roer goed om en laat enkele minuutjes warmen tor een smeuïge saus. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
- Versnijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de bieslook fijn.
- Giet de gegaarde pasta af. Roer door de saus, samen met een flinke lepel van het kookvocht zodat de saus wat losser wordt en mooi gaat blinken.
- Haal de pan van het vuur en meng de reepjes zalm door de pasta. Werk af met gesnipperde bieslook en nog wat peper. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind