Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 200 gram bloem zelfrijzend
- 0,5 liter melk
- 30 gram fijne suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
- 1 scheut spuitwater optioneel
- 4 eieren
- vetstof
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Zeef de bloem en meng met de suiker, het zakje vanillesuiker en een mespuntje zout (dit kleine contrast versterkt de zoete smaak). Voeg de melk en de eieren toe en meng met een garde tot een homogeen beslag.
- Doe er eventueel ook een beetje extra sprankelend spuitwater bij. Dit zorgt voor wat zuurstof in het beslag waardoor de pannenkoeken luchtiger zullen zijn. Let er dan enkel op dat je niet te veel meer roert in je beslag.
- Verhit wat vetstof in een koekenpan (of eender welke, dunne pan). Giet telkens ongeveer één pollepel in de hete pan. Draai om eenmaal het beslag droog wordt en laat nog heel even bakken langs de andere kant.
- Bak het beslag op, vergeet niet om nu en dan opnieuw wat vetstof in de pan te doen. Serveer geheel naar wens met siroop, suiker, confituur, boter,... Smakelijk!
Notities
Je kan ook hartigere bereidingen met pannenkoeken maken. Je kan dan hetzelfde recept gebruiken, op de suiker na. Voeg dan iets meer zout toe.
Deel dit Recept
Speak Your Mind