Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.
Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
8personen | 20minuten | 40minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 20minuten |
Cook Time | Passive Time |
40minuten | 30minuten |
Ingredients
- 1,5 kg rabarber
- 350 gram Suiker
- 2 eetlepels bloem
- 1 rol kruimeldeeg
- 100 gram boterkoekjes petit beurre
- boter
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de uiteindes van de rabarberstelen af. Schil desgewenst de stelen met een dunschiller (dit is niet noodzakelijk).
- Versnijd de rabarberstelen in stukjes van ongeveer één centimeter.
- Meng de stukjes rabarber grondig met de suiker en bloem. Laat gedurende een half uurtje uitlekken in een vergiet.
- Rol ondertussen het kruimeldeeg uit in een ronde bakvorm. Gebruik het bijgeleverde bakpapier, of vet de vorm eerst in met boter en bestrooi met bloem.
- Doe de koekjes in een blender en hak fijn. Bestrooi er de taartbodem mee.
- Verdeel de uitgelekte stukjes rabarber over de taart. Leg enkele kleine stukjes boter op de rabarber.
- Laat de taart 30 tot 45 minuten bakken op 180°. Laat afkoelen en serveer lauw of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind