Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!
Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram linguine of een pasta naar wens
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kleine chilipeper fijngehakt
- 1 cm gember geschild en geraspt
- 450 gram passata
- 400 gram tonijn in blik in olijfolie
- 1 bosje peterselie fijngesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie. Fruit de knoflook, gember, chili en twee derde van de gesnipperde peterselie.
- Voeg de passata toe en breng zachtjes aan de kook.
- Laat de tonijn even uitlekken en voeg toe aan de saus. Breek in stukjes met een lepel. Kruid de saus met peper en zout.
- Giet de gegaarde pasta af, maar bewaar een deel van het kookvocht.
- Roer de pasta door de saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om de saus losser te maken.
- Bestrooi net voor het serveren met de rest van de gesnipperde peterselie en nog wat zwarte peper. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind