Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!
Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 20minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 20minuten |
Ingredients
- 4 zeewolffilets
- 500 gram champignons
- 1 ui
- 1 appel
- 1 citroen
- 4 dl water
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 eetlepels bloem
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 1 teen knoflook
- boter
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de champignons in plakjes of kwartjes. Stoof aan in een klontje boter gedurende een vijftal minuten. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat vers citroensap. Zet opzij.
- Snipper de ui fijn. Stoof enkele minuten aan in een drietal eetlepels boter (dit is de basis voor de saus).
- Voeg de bloem en het kerriepoeder toe. Roer goed door elkaar en laat even droogkoken.
- Rasp de appel en plet het teentje knoflook. Voeg samen met de tomatenpuree toe.
- Laat het blokje kippenbouillon oplossen in het (hete) water. Voeg stelselmatig toe en blijf roeren tot je een gebonden kerriesaus hebt. Laat nog een kwartiertje pruttelen.
- Smelt nog wat boter in een ruime kookpot. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak gedurende enkele minuten langs elke kant aan. Besprenkel tot slot met citroensap.
- Voeg ca. 1,5 dl van het kookvocht van de vis samen met de champugnons toe aan de kerriesaus. Laat nog heel even doorkoken.
- Serveer de vis met een flinke lepel saus en rijst of aardappelpuree naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind