Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 5minuten | 15minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een bescheiden hoeveelheid vetstof in een kookpot. Fruit de ui aan tot die glazig wordt.
- Snijdt ondertussen de onderkant van het stronkje witloof en trek alle blaadjes los. De harde kern kan je wegwerpen indien je de soep niet te bitter wil.
- Voeg de witloofblaadjes en de champignonkwartjes toe. Laat even stoven op een zacht vuur en geef een eerste lichte kruiding met peper en zout.
- Blus met de witte wijn (optioneel) om een iets frissere smaak te krijgen. Doe er vervolgens het water en bouillonblokje bij. Laat een kwartiertje pruttelen op een laag vuur.
- Mix de soep grondig en werk naar smaak af met peper en zout. Serveer met het gesnipperde lente-uitje voor een krokante en frisse toets. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind