Wanneer je zin hebt in een gezonder gerechtje - na iets te veel royale tafelmomentjes - denken we vaak aan saaie rauwkost. Nochtans kan je met een handvol gezonde ingrediënten iets klaarmaken dat lekker én gezond is. Deze pasta is perfect op een zonnige dag, maar is evengoed perfect als afkickkost na alle feestdagen van kerst en nieuw.
Wanneer je zin hebt in een gezonder gerechtje - na iets te veel royale tafelmomentjes - denken we vaak aan saaie rauwkost. Nochtans kan je met een handvol gezonde ingrediënten iets klaarmaken dat lekker én gezond is. Deze pasta is perfect op een zonnige dag, maar is evengoed perfect als afkickkost na alle feestdagen van kerst en nieuw.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle of een andere dikkere, lange pasta
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 200 gram kippenblokjes hapklaar gesneden
- 2 broccoli's
- 100 gram radijzen in kleine maantjes gesneden
- 1 glas droge rosé of witte wijn
- 4 takjes tijm
- peper en zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en gaar de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een ruime pan (met deksel). Schroei de pijnboompitjes zonder vetstof tot ze mooi kleuren en geuren. Haal ze uit de pan en laat rusten op een stukje keukenpapier.
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit de fijngesneden sjalot met de geplette look en ringen rode ui op een matig vuur.
- Voeg de kippenblokjes toe en bak aan. Breng op smaak met peper, zout en de takjes verse tijm. Schud goed op.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg deze toe aan de pan eenmaal de kippenblokjes dichtgeschroeid zijn. Blus dan met de wijn en dek een vijftal minuutjes af.
- Giet de pasta af, maar voeg één à twee eetlepels van het kookvocht toe aan de pan. Breng dan naar wens verder op smaak met peper en zout. Meng er net voor het opdienen de pasta, de stukjes radijs en de aangebakken pijnboompitjes onder. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind