Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 400 gram kippendijen ontbeend
- 150 gram zilveruitjes
- 1 wortel fijngesnipperd
- 1 stengel selder fijngesnipperd
- 300 gram fijne champignons gehalveerd
- 200 ml droge witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 3 eigelen
- 4 theelepels melk
- 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
- nootmuskaat
- olijfolie
- bloem
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bestuif de stukken kip met bloem. Schud de overtollige bloem er goed af.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan of stoofpot. Bak de stukken kip zo'n vijftal minuten langs elke kant goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg een vers scheutje olie aan de pan toe. Fruit de uitjes met de fijngesnipperde wortel, selder en gehalveerde champignons gedurende een vijftal minuten.
- Overgiet met de witte wijn en kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de stukken kip terug toe. Breng het stoofpotje voldoende op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat nog een vijftal minuten zacht doorkoken, tot de kip gaar is.
- Haal van het vuur en roer net voor het opdienen de losgeklopte eigelen met de melk door het stoofpotje. Laat niet meer koken.
- Werk af met flink wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind