VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Stoofpotje van kip met champignons (Antonio Carluccio)
Dit stoofpotje met kip en champignons van Antonio Carluccio combineert alle typische elementen uit de Italiaanse keuken: eenvoud, pure ingrediƫnten en rijke smaken. Serveer er geheel naar wens pasta, aardappelen of rijst bij.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bestuif de stukken kip met bloem. Schud de overtollige bloem er goed af.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan of stoofpot. Bak de stukken kip zo’n vijftal minuten langs elke kant goudbruin.
  3. Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Voeg een vers scheutje olie aan de pan toe. Fruit de uitjes met de fijngesnipperde wortel, selder en gehalveerde champignons gedurende een vijftal minuten.
  5. Overgiet met de witte wijn en kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Voeg de stukken kip terug toe. Breng het stoofpotje voldoende op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Laat nog een vijftal minuten zacht doorkoken, tot de kip gaar is.
  8. Haal van het vuur en roer net voor het opdienen de losgeklopte eigelen met de melk door het stoofpotje. Laat niet meer koken.
  9. Werk af met flink wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!