Over het kanaal zijn onze Brusselse spruitjes vooral populair tijdens de feestdagen als bijgerecht. Ook daar beroert hun verfijnde en uitzonderlijke smaak de gemoederen, het is en blijft er een typische 'Love of hate them'-affaire. Een leuke variant waarop ze geserveerd worden ontdek je in dit verrassende recept: met chorizo en amandel!
Over het kanaal zijn onze Brusselse spruitjes vooral populair tijdens de feestdagen als bijgerecht. Ook daar beroert hun verfijnde en uitzonderlijke smaak de gemoederen, het is en blijft er een typische 'Love of hate them'-affaire. Een leuke variant waarop ze geserveerd worden ontdek je in dit verrassende recept: met chorizo en amandel!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram spruitjes
- 50 gram chorizo in stukjes
- 50 gram witte amandelen
- boter
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kuis de spruitjes door de harde onderkanten weg te snijden en de buitenste blaadjes - indien nodig - te verwijderen.
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Laat de spruitjes kort garen (3 minuten volstaat), giet af en laat afgedekt rusten.
- Smelt in een ruime pan een klontje boter en bak de stukjes chorizo gedurende een vijftal minuten aan.
- Voeg de voorgegaarde spruitjes toe en roerbak gedurende een vijf à tien minuten tot ze vanbinnen helemaal mals zijn en aan de buitenkant lichtjes beginnen te kleuren.
- Hak de amandelen in grove stukken en roer ze helemaal op het einde door de spruitjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind