VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spätzle met eend en champignons
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de rundsbouillon aan de kook. Gaar er de spätzle in volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een ruime, hoge braadpan. Stoof de gerookte spekreepjes aan (zonder vetstof).
  3. Voeg de gesnipperde sjalot en look toe. Laat even fruiten op een laag vuur.
  4. Versnijd ondertussen de eendenborst in hapklare blokjes. Halveer de champignons indien ze te groot zijn.
  5. Voeg de champignons en eendenblokjes toe. Laat even aanbakken. Kruid met voldoende peper en zout.
  6. Blus met een scheutje witte wijn en voeg de room toe. Laat inkoken.
  7. Giet de gegaarde spätzle af en roer onder de saus. Werk af met fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!
Notities

Als dit gerechtje nog wat steviger en smaakvoller mag zijn: bestrooi met een handvol geraspte kaas en laat enkele minuutjes grillen voor het opdienen.