De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 200 gram chorizo
- 200 gram halloumi
- 1 rode ui
- 1 gele ui
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas witte wijn
- 250 gram wilde rijst
- 1 liter kippenbouillon
- 4 tomaten
- 1 dikke wortel
- 1 courgette
- 100 gram maïs (blik)
- 200 gram witte bonen (blik)
- oregano
- paprikapoeder
- komijn
- tijm
- olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de chorizo in dikke plakjes. Bak ze even aan in een royale scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Schep ze uit de pan eenmaal gekleurd.
- Versnijd de halloumi in blokjes. Bak in dezelfde olie goudbruin. Schep dan uit de pan en zet opzij.
- Snipper de rode, gele ui en knoflook fijn. Laat zachtjes stoven in dezelfde olie.
- Roer wat tomatenpuree door de ui en knoflook. Laat even aanbakken, blus dan met de witte wijn en laat grotendeels uitkoken.
- Roer de rijst door de ui. Laat even droog koken, zet dan onder met kippenbouillon en laat zachtjes pruttelen.
- Versnijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de rijst. Roer om. Voeg indien nodig meer kippenbouillon nodig zodat de rijst verder kan garen (zonder dat het soep wordt).
- Versnijd de wortel en courgette in grove stukken. Laat de maïs en witte bonen uitlekken. Roer door de rijst en laat meewarmen/aanstoven terwijl de rijst verder gaart.
- Roer de chorizo en de halloumi door de rijst eenmaal beetgaar. Breng verder op smaak met oregano, paprikapoeder, komijn, tijm, peper en zout.
- Serveer het rijstpannetje met enkele partjes verse citroen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind