Savooistoemp met spekjes? Het beste recept vind je hier! Savooistoemp met spekjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Savooistoemp met spekjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Savooistoemp met spekjes, 3.3 out of 5 based on 4 ratings
Savooistoemp met spekjes
Recept Afdrukken
Tijdens de kille herfst- en wintermaanden is een simpele groentepuree altijd een veilige keuze. Het vraagt weinig werk, je kan eindeloos variëren en het is erg handig om extra groentjes in de allerkleinste eters te krijgen! Ontdek hieronder een fraai voorbeeld van authentieke boerenkost met savooi en spek.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 20minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Schil de aardappelen en breng in lichtgezouten water aan de kook in een ruime pot.
  2. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Versnijd in kwarten en verwijder de harde binnenkant. Snipper fijn.
  3. Voeg de gesnipperde kool en laurier met een snuifje bicarbonaat toe aan de aardappelen nadat die een tiental minuten hebben gekookt. Laat nog 10 minuten verder garen.
  4. Versnijd ondertussen de plakken gerookt spek in reepjes. Bak knapperig in een pan met antikleeflaag (vetstof hoeft niet).
  5. Giet de aardappelen en savooikool af eenmaal gaar. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de eidooiers en een scheut melk toe. Stamp tot een stevige puree.
  6. Werk de puree naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Roer de spekjes met het spekvet door de puree. Werk af met wat vers gesnipperde peterselie. Lekker met een lepeltje pickles of mosterd. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*