VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Savooistoemp met spekjes
Tijdens de kille herfst- en wintermaanden is een simpele groentepuree altijd een veilige keuze. Het vraagt weinig werk, je kan eindeloos variƫren en het is erg handig om extra groentjes in de allerkleinste eters te krijgen! Ontdek hieronder een fraai voorbeeld van authentieke boerenkost met savooi en spek.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng in lichtgezouten water aan de kook in een ruime pot.
  2. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Versnijd in kwarten en verwijder de harde binnenkant. Snipper fijn.
  3. Voeg de gesnipperde kool en laurier met een snuifje bicarbonaat toe aan de aardappelen nadat die een tiental minuten hebben gekookt. Laat nog 10 minuten verder garen.
  4. Versnijd ondertussen de plakken gerookt spek in reepjes. Bak knapperig in een pan met antikleeflaag (vetstof hoeft niet).
  5. Giet de aardappelen en savooikool af eenmaal gaar. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de eidooiers en een scheut melk toe. Stamp tot een stevige puree.
  6. Werk de puree naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Roer de spekjes met het spekvet door de puree. Werk af met wat vers gesnipperde peterselie. Lekker met een lepeltje pickles of mosterd. Smakelijk!