Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 rode chilipeper
- 1 venkel
- 300 gram risottorijst
- 1 glas droge witte wijn
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram (half)gedroogde kerstomaatjes in olie
- enkele takjes peterselie
- 400 gram blokjes vis zalm, kabeljauw,...
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de sjalot, chilipeper en venkel fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de sjalot, chilipeper en venkel enkele minuten aan. Verwarm ondertussen de groentebouillon.
- Voeg de rijst toe, roer om en laat even aanbakken. Blus dan met de witte wijn en laat even uitkoken.
- Zet onder met de warme groentebouillon. Laat zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is. Roer nu en dan. Voeg telkens wat bouillon toe indien nodig (je hebt niet noodzakelijk alles nodig).
- Versnijd ondertussen de tomaatjes, indien nodig, in hapklare stukjes en snipper de peterselie fijn.
- Bak de stukjes vis, eenmaal de risotto bijna klaar is, aan in de olie van de tomaatjes. Kruid met peper en zout.
- Werk de risotto af door er de tomaatjes en flink wat peterselie door te roeren. Kruid indien nodig af met peper en zout.
- Serveer de risotto in diepe borden: lepel er wat rijst in en schik daar flink wat stukjes vis op. Werk af met nog wat gesnipperde peterselie en eventueel nog wat rode chilipeper. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind