Pepernotencake? Het beste recept vind je hier! Pepernotencake? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pepernotencake

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pepernotencake
Recept Afdrukken
Kwam Sinterklaas langs en heb je heel wat pepernoten die niet op raken? Of ben je simpelweg dol op deze kleine lekkernij die vooral in Nederland populair is? Deze eenvoudige cake die er toch heel feestelijk uitziet is in beide gevallen de perfecte oplossing.
Pepernotencake
Recept Afdrukken
Kwam Sinterklaas langs en heb je heel wat pepernoten die niet op raken? Of ben je simpelweg dol op deze kleine lekkernij die vooral in Nederland populair is? Deze eenvoudige cake die er toch heel feestelijk uitziet is in beide gevallen de perfecte oplossing.
Servings Prep Time Cook Time
8personen 20minuten 1uur
Servings Prep Time
8personen 20minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix er dan de kristal- en vanillesuiker door.
  2. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een schuimig mengsel.
  3. Spatel de bloem samen met de speculaaskruiden door het beslag.
  4. Prak de bananen en hak het merendeel van de pepernoten in stukjes (het hoeft niet al te fijn). Meng alles door het beslag.
  5. Beboter een bakvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag er in uit.
  6. Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat minstens een uur bakken. De bananen zorgen voor een langere baktijd en lagere temperatuur.
  7. Controleer of de cake gaar is met een prikker (als er niets meer aan kleeft is de cake gaar), laat anders nog enkele minuten verder garen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  9. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Druppel over de bovenkant van de cake. Schik de resterende pepernoten op/in de warme chocolade.
  10. Bestuif net voor het serveren met bloemsuiker. Smakelijk en groetjes van Sinterklaas!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*