Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 20minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
8personen | 20minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 200 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel speculaaskruiden
- 2 rijpe bananen
- 125 gram pepernoten
- 100 gram pure chocolade
- bloemsuiker
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix er dan de kristal- en vanillesuiker door.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een schuimig mengsel.
- Spatel de bloem samen met de speculaaskruiden door het beslag.
- Prak de bananen en hak het merendeel van de pepernoten in stukjes (het hoeft niet al te fijn). Meng alles door het beslag.
- Beboter een bakvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag er in uit.
- Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat minstens een uur bakken. De bananen zorgen voor een langere baktijd en lagere temperatuur.
- Controleer of de cake gaar is met een prikker (als er niets meer aan kleeft is de cake gaar), laat anders nog enkele minuten verder garen.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Druppel over de bovenkant van de cake. Schik de resterende pepernoten op/in de warme chocolade.
- Bestuif net voor het serveren met bloemsuiker. Smakelijk en groetjes van Sinterklaas!
Share this Recipe
Speak Your Mind