Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram penne
- 1 courgette in fijne blokjes
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 6 eetlepels pesto genovese
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 4 plakken rauwe ham
- 1 bosje basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas gemalen
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de stukjes courgette toe. Laat garen op een zacht vuurtje. Versnijd ondertussen de plakjes ham en gedroogde tomaatjes in reepjes.
- Roer de pesto onder de gegaarde stukjes courgette. Voeg ook de reepjes ham en tomaat toe, laat nog even warmen.
- Kruid naar wens bij met peper en zout, roer eventueel los met een lepel kookvocht van de pasta.
- Giet de gegaarde pasta af en roer onder de pesto. Snipper de basilicum grof en roer er net voor het opdienen onder. Serveer met Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind