Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variƫren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde sjalot.
Voeg de stukjes courgette toe. Laat garen op een zacht vuurtje. Versnijd ondertussen de plakjes ham en gedroogde tomaatjes in reepjes.
Roer de pesto onder de gegaarde stukjes courgette. Voeg ook de reepjes ham en tomaat toe, laat nog even warmen.
Kruid naar wens bij met peper en zout, roer eventueel los met een lepel kookvocht van de pasta.
Giet de gegaarde pasta af en roer onder de pesto. Snipper de basilicum grof en roer er net voor het opdienen onder. Serveer met Parmezaanse kaas. Smakelijk!