Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.
Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 400 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 gram champignons
- enkele takjes tijm
- 0,5 knolselder
- 0,5 butternut
- 1 liter groentebouillon
- 500 gram pasta farfalle, penne,...
- 0,25 liter droge witte wijn
- 0,5 liter melk
- 1 steranijs
- 1 eetlepel graanmosterd
- 100 gram cheddar gemalen
- 200 gram Gruyère of Emmentaler gemalen
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bak de spekreepjes aan in een ruime pan met antikleeflaag.
- Snipper ondertussen de ui fijn, plet het teentje knoflook en versnijd de champignons in kwartjes. Voeg samen met enkele takjes tijm toe aan de spekjes eenmaal die beginnen te kleuren.
- Laat aanbakken tot de spekjes knapperig en de champignons doorbakken zijn. Werk af met peper en zout. Zet opzij.
- Versnijd de knolselder en butternut in grove stukken. Kook gaar in groentebouillon.
- Breng ondertussen ook de pasta aan de kook en gaar volgens de instructies in gezouten water.
- Giet de stukjes knolselder en butternut af eenmaal ze gaar zijn. Laat nog even inkoken met witte wijn, melk en steranijs.
- Verwijder de steranijs en mix de groentjes fijn. Voeg de mosterd en gemalen kaas toe. Roer om tot een smeuïge kaassaus. Werk af met nootmuskaat, peper en zout.
- Roer de saus samen met spekjes en champignons door de pasta. Smakelijk!
Notities
Is je saus te loperig? Laat ze dan nog even inkoken of voeg extra kaas toe. Is de saus te stevig? Een extra wolkje lost dat snel op.
Deel dit Recept
Speak Your Mind