Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus? Het beste recept vind je hier! Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus
Recept Afdrukken
Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.
Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus
Recept Afdrukken
Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bak de spekreepjes aan in een ruime pan met antikleeflaag.
  2. Snipper ondertussen de ui fijn, plet het teentje knoflook en versnijd de champignons in kwartjes. Voeg samen met enkele takjes tijm toe aan de spekjes eenmaal die beginnen te kleuren.
  3. Laat aanbakken tot de spekjes knapperig en de champignons doorbakken zijn. Werk af met peper en zout. Zet opzij.
  4. Versnijd de knolselder en butternut in grove stukken. Kook gaar in groentebouillon.
  5. Breng ondertussen ook de pasta aan de kook en gaar volgens de instructies in gezouten water.
  6. Giet de stukjes knolselder en butternut af eenmaal ze gaar zijn. Laat nog even inkoken met witte wijn, melk en steranijs.
  7. Verwijder de steranijs en mix de groentjes fijn. Voeg de mosterd en gemalen kaas toe. Roer om tot een smeuïge kaassaus. Werk af met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Roer de saus samen met spekjes en champignons door de pasta. Smakelijk!
Notities

Is je saus te loperig? Laat ze dan nog even inkoken of voeg extra kaas toe. Is de saus te stevig? Een extra wolkje lost dat snel op.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*