Iedereen is vertrouwd met mosselen, coquilles, scampi, gamba, oesters,... Maar er is nog heel wat meer te ontdekken binnen de categorie van 'zeevruchten'. Neem nu messchedes (couteaux). Vrijwel elk kind verzamelde deze langwerpige schelpen ooit op het strand, zonder er ooit bij stil te staan dat er ook een beestje in leeft. Ontdek in dit bijzonder eenvoudig maar recept van Pascale Naessans hoe je deze delicatesse heel zuiver kan klaarmaken. Perfect om gasten te verrassen en te verwennen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 10minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de schelpen grondig. Laat ze daarna een even weken in koud water.
- Roer de schelpen goed door elkaar eenmaal ze open zijn zodat al het zand er uit kan komen. Laat het water wegspoelen en herhaal indien nodig nog één of twee keer.
- Laat de schelpen even uitlekken en dep droog. Doe ze in een ovenschaal.
- Hak knoflook, peterselie en bieslook extra fijn. Bestrooi er de schelpen mee, gevolgd door nog wat peper en grof zeezout (fleur de sel).
- Overgiet de schelpen tot slot met vers citroensap en nog wat olijfolie.
- Laat 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Serveer meteen, smakelijk!
Recipe Notes
Je kan de messchedes zo serveren (mooi, eenvoudig en heerlijk) of met wat brood. Zorg er in dat geval voor dat je het sap uit de ovenschaal laat opdeppen!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind