Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt wat boter in een steelpan. Bak de stukken sjalot en appel aan.
- Voeg currypoeder toe en laat even meebakken. Voeg dan een eetlepel bloem toe, roer los en overgiet met de kippenbouillon.
- Laat het sausje een kwartier pruttelen. Roer nu en dan om.
- Zeef de saus, roer er de room onder, werk af met peper/zout en houd warm.
- Bak de loempia's in een friteuse volgens de instructies op de verpakking. Let op, dit kan eventjes duren.
- Versnijd ondertussen de wokgroentjes in ringetjes of reepjes (behalve de soja-scheuten).
- Verhit een wokpan. Doe er een scheut arachide-olie in als ze goed heet is. Wok dan de groentjes kort maar krachtig, zodat ze warm maar knapperig zijn. Werk af met een snuifje peper en zout.
- Laat de loempia's even uitlekken op keukenpapier. Serveer met de wokgroentjes, currysaus en - naar wens - rijst of noedels. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind