De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 2 rode uien fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 roce chilipepertjes ontzaad en fijngehakt
- 800 gram tomatenblokjes met basilicum (blik)
- 2 aubergines
- 4 tomaten
- 300 gram mozzarella
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 2 handen basilicumblaadjes
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een scheut olijfolie in een kookpot/steelpan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de rode chili, Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
- Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Kruid met een beetje peper en zout.
- Versnijd ook de tomaten en mozzarella in fijne plakjes.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus. Schik daar plakjes aubergine, tomatensaus, plakjes mozzarella en daarna schijfjes tomaat op. Herhaal deze volgorde. Eindig met een laagje mozzarella en een paar schijfjes tomaat.
- Werk af met pijnboompitjes en laat een half uurtje op 180° bakken. Bestrooi net voor het opdienen met de verse basilicum. Smakelijk!
Recipe Notes
Lekker met een frisse salade, Sandra raadt rucola op smaak gebracht met olijfolie en balsamico aan.
Share this Recipe
Speak Your Mind