Dit simpel gerechtje van Loïc Van Impe is ondanks de bescheiden lijst aan ingrediënten verfijnd en smaakvol. Je maakt het bovendien ook makkelijk klaar voor één persoon. Enkel een eitje pocheren vraagt misschien wat ervaring, maar daar heeft Loïc een trucje voor!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Stamp de aardappelen tot puree en roer er een scheutje melk door.
- Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel nog wat zout. Houd warm.
- Zet per ei een tas klaar met een bodempje azijn. Vul voor 2/3de met net gekookt water.
- Breek in elke tas een ei en laat één minuut op 600W in de microgolfoven draaien. Laat daarna de vers gepocheerde eitjes (voor beginners) even uitlekken op een vel keukenpapier.
- Roer net voor het opdienen het merendeel van de de groene kruiden door de puree.
- Verdeel de puree over de borden en bestrooi met de grijze garnalen. Werk elk bord af met een eitje en nog wat kruiden. Smakelijk!
Recipe Notes
Schrikt zelfs deze truc voor een gepocheerd ei je af? Geen zorgen, serveer dan met een zacht gekookt eitje: 4 minuten laten koken en net voor het opdienen pellen.
Share this Recipe
|
Speak Your Mind