Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 5minuten | 5minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
5minuten | 10minuten |
Ingredients
- 1 sjalot fijngesneden
- 250 gram sperziebonen vers of diepvries
- 2 stevige tomaten
- 4 plakjes spek of rauwe ham dun
- 2 klontjes boter
- 2 eetlepels mayonaise of dressing naar wens
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt het klontje boter en stoof de fijngesneden sjalot kort aan. Voeg de boontjes toe en laat even stoven. Kruid met wat peper en zout.
- Blus de boontjes met wat water, ze hoeven niet helemaal onder te staan. Laat kort verder garen, zorg ervoor dat ze mooi groen blijven.
- Verhit ondertussen nog een klontje boter in een pan. Neem de plakjes spek en scheur deze in kleine stukken. Bak ze kort in de pan totdat ze lekker knapperig zijn. Laat uitlekken op een blaadje keukenpapier.
- Spoel de boontjes met koud water zodat ze hun knapperige smaak en groene kleur niet verliezen. Laat een tiental minuten afkoelen.
- Snijd ondertussen de tomaten in hapklare stukken. Meng ze, eenmaal voldoende afgekoeld (lauw is oké), met de boontjes en de knapperige stukjes spek.
- Roer wat mayonaise of dressing (naar wens) onder de salade. Kruid naar wens bij met peper en/of zout. Deze salade is zowel lauw als koud erg lekker. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind