Jeroen Meus veroverde Vlaanderen (letterlijk) met dagelijkse kost: lekkere, maar alledaagse gerechten die iedereen kan klaarmaken. Typische klassiekers van bij ons horen daar regelmatig bij. Zoals dit recept: rode kool, een malse kotelet en een eenvoudig gekookt patatje: genieten maar!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en stoof aan in een eetlepel smout (of boter).
- Schil de appel, rasp fijn en voeg toe aan de gestoofde ui.
- Rasp de rode kool (gebruik een mandoline) of versnijd extra fijn. Voeg toe aan de kookpot en laat even aanstoven.
- Kneus het steranijs, de kruidnagels, jeneverbessen en peperbolletjes. Doe samen met de laurier en tijm in een thee-ei en leg het bij de rode kool.
- Kruid de rode kool bij met een snuif zoet. Overgiet dan met het bier en lepel er de confituur bij. Dek af en laat één uur stoven. Heb je liever een steviger resultaat, zonder saus? Laat het deksel dan weg.
- Schil ondertussen de aardappelen en kook beetgaar in gezouten water.
- Laat daarnaast het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout, bak daarna net voor het serveren naar wens in bruisende boter.
- Werk de rode kool af met een scheutje azijn en peper/zout naar smaak. Serveer met de gekookte aardappelen, een malse kotelet en desgewenst een lepeltje mosterd. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind