Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 90minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
90minuten |
Ingredients
- 100 gram rozijnen
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 konijn versneden
- 2 uien
- 2 eetlepels bloem
- 33 cl zwaar, donker, Belgisch bier Westmalle, Carolus,...
- 2 dl kippenbouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 1 snuifje Kaneel
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Overgiet de rozijnen met water en laat wellen.
- Haal de stukken konijn tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Kruid royaal met peper en zout.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot met deksel. Schroei de spekreepjes tot ze knapperig beginnen te worden.
- Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak in het spekvet de stukken konijn rondom even aan. Voeg indien nodig een extra klontje boter toe.
- Haal de geschroeide stukken konijn terug uit de pot en zet even opzij.
- Snipper de uien en fruit in dezelfde pot. Voeg de spekjes en de stukken konijn terug toen eenmaal de ui glazig wordt.
- Bestuif met een royale portie bloem. Roer goed om en laat even aanbakken zodat de saus kan binden.
- Voeg alle smaakmakers toe (laurier, tijm, kruidnagel en kaneel). Blus dan met het bier en vul aan met kippenbouillon tot alles onder staat. Roer aanbaksels goed los.
- Roer nog een stevige eetlepel mosterd door het stoofpotje. Voeg ook de rozijntjes toe.
- Dek af en laat minstens 90 minuten (of tot het konijn botermals is) pruttelen op een zacht vuur.
- Werk af naar smaak met peper, zout en/of extra mosterd. Bestrooi net voor het opdienen met een handvol vers gesnipperde peterselie.
- Lekker met kroketjes, frietjes of puree en een knapperig slaatje. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind