Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.
Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 25minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 25minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 2 eetlepels saké
- 4 eetlepels mirin
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels lichtbruine suiker
- 2 theelepels vers geraspte gember
- 1 scheutje sesamolie
- 750 gram kipfilet
- 1 theelepel arachideolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de kippenfilets in hapklare reepjes of blokjes. Doe het vlees in een kom.
- Voeg sake, mirin, sojasaus, suiker gember en sesamolie toe. Meng goed om en laat minstens 15 minuten rusten.
- Verhit een scheutje arachideolie in een ruime (wok)pan. Schep de stukjes kip met een schuimspaan uit de marinade en bak kort maar krachtig aan.
- Overgiet de kip met de marinade, verlaag het vuur en laat nog eventjes pruttelen tot de stukjes kip gaar en mals zijn.
- Schep de stukjes kip terug uit de saus en houd warm.
- Laat de saus verder indikken tot ze stroperig is geworden. Voeg dan de stukjes kip terug toe en serveer meteen of houd warm.
- Lekker met rijst (of noedels) en gestoomde groentjes. Smakelijk!
Notities
Tip: je kan het vlees urenlang laten marineren, idealiter kan het een nachtje rusten in de koelkast.
Deel dit Recept
Speak Your Mind