Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 12 kippenonderbouten 3 à 4 per persoon
- 24 plakjes spek
- 4 tomaten
- 6 takjes rozemarijn
- mosterd
- olijfolie
- zwarpeper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime braadpan. Voeg eventueel wat boter toe tegen het spatten.
- Bak de kippenbouten op een matig vuur goudbruin.
- Snijd de tomaten in plakjes en schik op de bodem van een ovenschaal. Breng op smaak met wat zwarte peper, zout of vetstof hoeft niet.
- Wrijf elke kippenbout met een eetlepel mosterd in. Wikkel daarna in twee plakjes spek, leg er een takje rozemarijn op en schik bovenop de tomatenschijfjes.
- Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180°) en laat 30 minuten garen. Lekker met gebakken groentjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Kip moet veeel langer in de oven, 1 u.
Zoals beschreven in het recept dien je de kippenboutjes eerst aan te bakken voor je ze in de oven zet. Als je ze voldoende schroeit en gaart in de pan, is een half uur in de oven zeker voldoende. Daarnaast kan de gaartijd uiteraard variëren naargelang de dikte/het gewicht van de kippenbouten die je klaarmaakt.