Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!
Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 4 kippenbillen
- 150 gram chorizo
- 400 gram verse spinazie
- 500 gram grote Parijse champignons
- 6 teentjes knoflook
- 2 dl room
- 800 gram aardappelen
- Italiaanse kruidenmix
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en versnijd in hapklare stukken. Doe ze in een ruime ovenschaal en verwarm de oven voor op 180°.
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak de kippenbillen langs elke kant goudbruin aan. Kruid met peper en zout.
- Versnijd ondertussen de chorizo in schijfjes en pel de tenen knoflook.
- Voeg de plakjes chorizo en geplette knoflook voor de laatste twee minuten toe aan de kippenbillen in de braadpan.
- Doe de kippenbillen samen met de chorizo en knoflook bij de aardappelen in de ovenschaal. Kruid met Italiaanse kruiden en besprenkel met een scheut olijfolie.
- Hussel alles door elkaar en zet 50 minuten in de voorverwarmde oven (180°).
- Halveer ondertussen de champignons (of in kwartjes indien ze groot zijn).
- Bak de champignons een vijftal minuten aan in de pan waar je net de kippenbillen in bakte (voeg een vers scheutje olijfolie toe).
- Overgiet met de room en voeg de spinazie toe. Laat inkoken tot een smeuïg resultaat. Werk af naar smaak met peper en zout.
- Serveer de geroosterde kippenbillen met de geroosterde aardappelen en de groentjes in roomsaus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind