Wie houdt van een snelle en gezonde pasta met vis moet dit recept eenvoudige recept geprobeerd hebben. Een eenvoudig stukje kabeljauw met volkoren spirelli en groene groentjes (erwten, spinazie en selder) vormen samen een perfect, alledaagse gerecht waar je lekker en veel van kan smullen.
Wie houdt van een snelle en gezonde pasta met vis moet dit recept eenvoudige recept geprobeerd hebben. Een eenvoudig stukje kabeljauw met volkoren spirelli en groene groentjes (erwten, spinazie en selder) vormen samen een perfect, alledaagse gerecht waar je lekker en veel van kan smullen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram (volkoren) spirelli
- 1 sjalot
- 2 stengels groene selder
- 1 scheut witte wijn
- 4 eetlepels mascarpone
- 200 gram babyspinazie
- 100 gram diepvrieserwtjes
- enkele sprietjes bieslook
- 4 stukken kabeljauw 150 gram per persoon
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper de sjalot en groene selder fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan (sauteuse).
- Blus met een royale scheut witte wijn. Laat de alcohol even verdampen. Roer er dan de mascarpone door en laat smelten tot een smeuïg sausje.
- Voeg de babyspinazie samen met de diepvrieserwtjes toe. Laat nog even doorwarmen. Let er op dat de erwtjes en spinazie nog frisgroen zijn.
- Bak de stukken kabeljauw net voor het opdienen langs elke kant aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Giet de gegaarde pasta af maar bewaar een deel van het kookvocht. Roer de pasta door de groentjes en voeg naar smaak wat kookvocht toe om de saus losser te maken.
- Werk de pasta af met peper, zout en vers gesnipperde bieslook. Serveer in diepe borden met op elke portie een stuk gebakken vis, vers uit de pan. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind