Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzende bloem gezeefd
- 0,5 liter melk
- 4 eieren
- 100 gram gerookt spek extra fijngesneden
- 100 gram gemalen kaas Gruyère, Emmentaler,...
- Provençaalse kruiden
- cayennepeper
- peper en zout
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de bloem met de melk en de eieren. Klop goed los met een garde.
- Breng het beslag op smaak met een flinke portie zout, wat peper, een mespuntje cayennepeper voor wat pit en voldoende Provençaalse kruiden.
- Verhit een koekenpan met een klein beetje boter. Bak telkens per pannenkoek eerst een klein beetje fijngesneden spekjes aan. Verspreid ze goed over de hele pan en gebruik niet te veel.
- Overgiet, eenmaal de spekjes naar wens gebakken, met ongeveer één pollepel beslag. Strooi er onmiddellijk (!) wat gemalen kaas over terwijl het beslag nog nat is.
- Laat, zoals een klassieke pannenkoek, mooi bruinen op een matig vuur. Draai dan om en laat ook de andere kant kort bakken. Blijf herhalen tot het beslag op is. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind