Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (35 votes cast)
Gratin Dauphinois (Jeroen Meus), 3.4 out of 5 based on 35 ratings
Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.
Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de melk met de room in een steelpan. Voeg de kruiden en geplette teentjes look toe. Breng daarnaast voldoende op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Laat minstens een kwartier warmen zonder het mengsel echt te laten koken.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd - bij voorkeur met een mandoline - in flinterdunne plakjes.
  4. Smeer een ovenschaal in met een beetje boter. Schik de aardappelschijfje dakpansgewijs in de schaal. Maak laagjes tot de schotel tot 2/3de gevuld is.
  5. Zeef het mengsel en overgiet er de aardappelen mee. Alles moet onderstaan.
  6. Bestrooi met de gemalen kaas en zet in een voorverwarmde oven (160°). Laat minstens een half uur garen, controleer voor het serveren of de aardappelen voldoende gegaard zijn. Smakelijk!
Deel dit Recept

Comments

  1. Gilberte Vandezande zegt:

    Veel te lage temperatuur!
    Na een half uur op 160° zijn de aardappelschijfjes nog rauw.
    Melk en room kan ook gehalveerd worden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
    • Misschien de aardappelen eerst een 10-tal minuten voorkoken…
      .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • trukje, kook je hele aardappelen voor 50 % af en snij ze dan pas in schijfjes ( gaat nog ), zo win je op de gaartijd.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een antwoord achter aan Gilberte Vandezande Reactie annuleren

*