De term 'comfort food' wordt iets te vaak gebruikt om lekker maar ongezond voedsel te omschrijven. Daar is Jamie Oliver niet mee akkoord, hij gebruikt de term liever voor uiterst eenvoudige maar comfortabele gerechtjes. Dit is daar een fraai voorbeeld van: gesmoorde witte kool met tijm en stukjes spek. Lekker zo, met brood of als bijgerecht.
De term 'comfort food' wordt iets te vaak gebruikt om lekker maar ongezond voedsel te omschrijven. Daar is Jamie Oliver niet mee akkoord, hij gebruikt de term liever voor uiterst eenvoudige maar comfortabele gerechtjes. Dit is daar een fraai voorbeeld van: gesmoorde witte kool met tijm en stukjes spek. Lekker zo, met brood of als bijgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 witte kool
- 0,5 liter kippenbouillon
- enkele takjes tijm
- 1 klontje boter
- 1 scheut olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Doe de bouillon in een ruime kookpot. Voeg de plakjes spek en de tijmblaadjes toe. Breng zacht aan de kook.
- Verwijder ondertussen de harde, buitenste bladeren van de witte kool.
- Halveer de witte kool, snijd de harde kern weg en snipper vervolgens in erg fijne reepjes.
- Voeg de koolsnippers toe aan de kokende bouillon. Roer alles goed door elkaar.
- Dek af en laat vijf minuten flink doorkoken.
- Verlaag daarna het vuur en laat rustig verder sudderen tot de kool naar wens zacht en hartig geworden is. Voeg, indien nodig, een scheutje water of bouillon toe.
- Werk af met een klontje boter, een scheut olijfolie en peper/zout naar smaak. Smakelijk!
Deel dit Recept
waar is het spek gebleven in het recept
Die voeg je meteen toe aan de bouillon, Nicole (zie stap 1).