Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.
Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 4 volledige kippenbouten
- 4 sjalotten
- 6 teentjes look
- 600 gram krielaardappeltjes
- 400 gram prinsessenbonen
- 1 handvol kerstomaatjes
- enkele takjes dragon gesnipperd
- enkele takjes peterselie gesnipperd
- olijfolie
- grof zout
- zwarte peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wrijf de kippenbouten grondig in met olijfolie en kruid royaal met grof zout en zwarte peper.
- Spoel de krieltjes en halveer indien ze te groot zijn.
- Snipper de sjalot grof en pel de teentjes knoflook.
- Doe de kippenbouten, krieltjes, gesnipperde sjalot en teentjes knoflook in een ruime ovenschotel. Bestrooi met nog wat olijfolie, peper en zout. Roer goed door elkaar.
- Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven (180°) en laat 45 minuten bakken.
- Kuis ondertussen de boontjes en breek de uiteindes af. Blancheer ze in gezouten water. Giet tijdig af en laat schrikken onder koud water zodat ze niet te zacht worden.
- Haal de ovenschotel na 45 minuten uit de oven. Haal de kippenbouten er even uit. Voeg de boontjes en kerstomaatjes toe. Roer ze voorzichtig door de krieltjes.
- Leg de kippenbouten bovenop de groentjes. Laat de ovenschotel nog 10 minuten verder bakken in de oven.
- Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie en dragon. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind