Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geplet
- 4 merguezworstjes in stukjes gesneden
- 2 courgettes fijngesneden
- 4 pruimtomaten fijngesneden
- 1 scheut witte wijn
- 200 gram halloumi
- komijn
- kurkuma
- paprikapoeder
- cayennepeper
- olijfolie
- 1 bosje basilicum
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit in een ruime stoofpot (of pan) die ook in de oven kan een flinke scheut olijfolie. Bak de stukjes worst aan.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat even fruiten.
- Doe er de stukjes tomaat en courgette bij. Laat kort stoven en blus dan met een scheut witte wijn. Laat eventjes uitkoken.
- Breng het stoofpotje op smaak met gemalen komijn, kurkuma, mild paprikapoeder, een beetje cayennepeper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
- Verhit ondertussen de oven op 220° en versnijd de halloumi in dunne plakjes.
- Schik de plakjes halloumi op het stoofpotje en zet nog even onder de grill in de hete oven. Laat grillen tot de halloumi begint te kleuren.
- Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde basilicum. Lekker met pasta, rijst, brood, of gewoon zo. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind