Heel wat mensen willen gerust een moord doen voor de perfect gebraden kip. Het smakelijke en sappige vlees kan het begin van een echt feestmaal zijn zonder dat je er hard voor hebt moeten werken. Door toevoeging van enkele aardappelen zorg je helemaal voor hemelse comfortfood: laat al het werk maar aan je oven!
Heel wat mensen willen gerust een moord doen voor de perfect gebraden kip. Het smakelijke en sappige vlees kan het begin van een echt feestmaal zijn zonder dat je er hard voor hebt moeten werken. Door toevoeging van enkele aardappelen zorg je helemaal voor hemelse comfortfood: laat al het werk maar aan je oven!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 braadkip
- 1 bosje oregano
- 1 bosje salie
- 2 takjes tijm
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 2 takjes rozemarijn
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de kip langs de binnenzijde met voldoende peper en zout. Vul met salie, oregano, tijm en een flinke klont boter.
- Smeer de buitenkant van de kip in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
- Giet een flinke scheut olijfolie in een braadslede.
- Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Doe samen met de sjalot (grof gesnipperd), teentje look (geplet) en rozemarijn in de braadslede.
- Kruid de aardappelen met peper en zout. Roer goed om zodat de olie en smaakmakers voldoende verspreid raken.
- Maak ruimte in het midden van de braadslede. Leg er de kip in en laat een uurtje op 180° braden. Mik op één uur braadtijd voor 1 kg kip, reken dus indien nodig op een langere gaartijd.
- Bedruip tijdens het braden de kip regelmatig met het vet uit de braadslede.
- Serveer de gebraden kip en aardappelen met een fris slaatje naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind