Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- 2 eetlepels zure augurkjes
- 200 gram edamameboontjes
- 3 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
- enkele takjes dragon
- enkele takjes peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
- Schil de aardappelen en versnijd in hapklare stukken. Kook beetgaar in gezouten water.
- Laat de eieren meekoken tot ze net hardgekookt zijn. De eidooiers mogen nog een beetje smeuïg zijn.
- Giet de gegaarde aardappelstukjes af en besproei met wat koud water zodat het koken stopt. Doe de stukjes aardappel in een ruime kom.
- Hak de augurkjes en de hardgekookte eieren fijn. Voeg samen met de edamameboontjes toe aan de aardappelen.
- Snipper de dragon en peterselie fijn. Roer samen met de mayonaise, wat peper en een snuif zout door de aardappelen.
- Bak de worsten gaar in een klontje boter in een pan. Serveer met de lauwe (of koude) aardappelsalade. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind