Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 4 eendenborsten
- 600 gram wortelen
- 4 eetlepels honing
- 2 sinaasappelen
- 1 ui
- 1 dl runderfond
- 5 cl sinaasappellikeur Grand Marnier
- 3 eetlepels balsamico
- 1 scheutje sojasaus
- 600 gram aardappelnootjes diepvries
- 1 bussel waterkers
- tijm gedroogd
- boter
- boter, peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de eendenborsten tijdig op kamertemperatuur komen.
- Versnijd de appelsienen in fijne partjes (a vif). Pers al het sap uit de overschot en zet opzij.
- Schil de wortelen, halveer in de lengte en versnijd in halve maantjes. Kook beetgaar in gezouten water.
- Maak kruisgewijs enkele insnijdingen in de velkant van de eendenborsten. Kruid met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een braadpan. Bak de eendenfilets op de velkant goudbruin op een matig vuur.
- Schik de eendenfilets in een ovenschoteltje en laat ze nog vijf minuten verder garen in een voorverwarmde oven (180°).
- Spoel de beetgare stukjes wortel met koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij.
- Snipper de ui in fijne, halve ringen. Stoof aan in de pan waar je net de eendenfilets in bakte met een vers klontje boter.
- Haal de eendenfilets uit de oven, draai ze om en bedek met aluminiumfolie. Laat vijf minuten rusten.
- Voeg de honing toe aan de ui. Overgiet met de likeur en flambeer (wees voorzichtig).
- Blus met balsamico, vers appelsiensap, rundsfond en sojasaus. Laat zachtjes tot de helft reduceren.
- Bak ondertussen de stukjes wortel aan in een pan. Voeg een beetje honing, gedroogde tijm, peper en zout toe. Laat kort aanbakken/karamelliseren.
- Voeg een koud klontje boter toe aan de saus. Laat smelten zodat ze saus bind. Voeg de partjes appelsien toe en kruid af naar smaak met peper en zout.
- Bak de aardappelnootjes goudbruin in een friteuse.
- Giet de jus van de eendenborstfilets bij de saus en roer om (laat niet meer koken).
- Versnijd het vlees in dikke plakken. Serveer met een flinke lepel saus, de worteltjes, aardappelnootjes en enkele takjes waterkers. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind