| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 10minuten | 20minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
| Cook Time |
| 20minuten |
Ingredients
- 400 gram kippenhaasjes of filet
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 koffielepel harissa
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 scheut witte wijn
- 250 ml kippenbouillon
- 100 gram rozijnen
- 300 gram couscous
- 0,5 liter groentebouillon
- enkele takjes peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd het kippenvlees in hapklare stukjes. Meng er de ras-el-hanout, het paprikapoeder en de harissa door, aangevuld door een gulle scheut olijfolie, een snuif peper en zout. Laat even marineren.
- Snipper de ui en tenen knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak de kippenblokjes goudbruin. Voeg halverwege de gesnipperde ui en knoflook toe.
- Blus met een scheut witte wijn. Laat de alcohol even verdampen en roer alle aanbaksels los. Overgiet dan met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Voeg de rozijnen toe en laat 20 à 30 minuten pruttelen.
- Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Overgiet de couscous met de hete bouillon (gebruik niet meteen alles, onderzetten volstaat) en laat onder een theedoek wellen, tot al het vocht is opgenomen.
- Roer na enkele minuten de couscous los en controleer de gaarheid. Voeg indien nodig wederom wat hete bouillon toe en laat terug wellen.
- Werk de kippenblokjes in tomatensaus, indien nodig, af met peper en zout (en/of nog wat harissa). Roer de gewelde couscous door de saus en werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe





Speak Your Mind