Deze mediteraanse couscous met kip is lekker en simpel, met voldoende groentjes en snel klaar. Perfect om doorheen de week op het menu te zetten en elke keer weer van te genieten.
Versnijd het kippenvlees in hapklare stukjes. Meng er de ras-el-hanout, het paprikapoeder en de harissa door, aangevuld door een gulle scheut olijfolie, een snuif peper en zout. Laat even marineren.
Snipper de ui en tenen knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak de kippenblokjes goudbruin. Voeg halverwege de gesnipperde ui en knoflook toe.
Blus met een scheut witte wijn. Laat de alcohol even verdampen en roer alle aanbaksels los. Overgiet dan met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Voeg de rozijnen toe en laat 20 à 30 minuten pruttelen.
Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Overgiet de couscous met de hete bouillon (gebruik niet meteen alles, onderzetten volstaat) en laat onder een theedoek wellen, tot al het vocht is opgenomen.
Roer na enkele minuten de couscous los en controleer de gaarheid. Voeg indien nodig wederom wat hete bouillon toe en laat terug wellen.
Werk de kippenblokjes in tomatensaus, indien nodig, af met peper en zout (en/of nog wat harissa). Roer de gewelde couscous door de saus en werk af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!